CATÀLEG de venda disponible


"Poemes inèdits" de Boris Vian

traducció de Lluís-Anton Baulenas

POESIA AL CÀNTER  18

 

Poemes inèdits

BORIS VIAN

traducció de  Lluís-Anton Baulenas

© de la il·ustració, Miquel Zueras

 

94 pàgines

PVP. 18,00 euros

ISBN: 978-84-8128-965-7

 

Boris Vian (Ville d'Avray, 1920-París, 1959)

Enginyer de formació, autor de novel·les, relats, poemes, obres de teatre, cançons, guions de cinema, la seva pasió pel jazz farà que també toqués la trompeta i escrivís un bon nom d'articles relacionats amb el gènere. Amics de Jean-Paul Sartre i col·laborador de Temps Moderns i  Combat , el 1946, sota el pseudònim de Vernon Sullivan, va publicar L'irai cracher sur vos tombes , un veritable escàndol públic, tot un èxit. Admirat per Raymond Quenau, el van nomenar membre de Collège de Pataphysique. Té novel·les remarcables com ara L'écume des jours (1947) o L'arranche-coeur (1953). Els seus poemaris van ser publicats pòstumament a diversos reculls, el més conegut dels quals és el present, Je voudrais no creure (1962). El 1954 va compondre i cantar «Le déserteur», es convertit en un dels himnes pacifistes més conegut del segle XX (prohibit a França durant 8 anys). En català, la narrativa de Vian ha estat, en general, ben present, al contrari de la poesia i el teatre.

La publicació d'aquests Poemes inèdits continua la intenció, iniciada amb la traducció de No la voldria dinyar, de fer conèixer la poesia de Boris Vian, pràcticament tota inèdita en català. En aquest cas es tracta d'una sèrie de poemes no destinats inicialment per l'autor a formar part de cap recull. Van publicar-se, esparsos, a diverses publicacions i l'amic de Vian, Noël Arnaud, els va recollir i els va incloure al volum Cantilènes en gelée . Són poemes curiosos, heterogenis, on no manquen els temes preferits de Vian, l'amor, la provocació social i el pas del temps.

Poemes inèdits

18,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 16

 

De ser en el cos

VIQUI LÓPEZ-AMO CALATAYUD

 

Il·lustracions de Montse Utset

Postfaci de Roger Costa-Pau

 

76 pàgines

PVP. 18,00 euros

ISBN: 978-84-8128-024-1    

Distribució: Nordest sl

   

 

 

 

                                                                                           

 

Viqui López-Amo Calatayud (Béjar, Salamanca, 1950)

Per raons de la vida i la professió, la família es va traslladar ben aviat a Terrassa; allí va ser on Viqui López-Amo va viure la seva infantesa i joventut. Va estudiar lletres en la incipient Universitat Autònoma de Barcelona, sent alumna única en l’especialitat de Filologia Clàssica a la Facultat de Bellaterra. Ha exercit com a professora de diverses assignatures durant quaranta-dos anys, dels quals trenta-sis a l’Escola Pia de Terrassa. L’any 2013, ella i el seu marit es van instal·lar a Girona per raons familiars; hi han viscut sis anys, un període de temps més que fructífer per a tots dos. De ser en el cos és el seu primer llibre de poesia que publica... «Fa uns anys, en una entrevista a propòsit de la publicació de la seva novel·la titulada Shalimar el payaso, l’escriptor angloindi Salman Rushdie afirmava: “M’esforço per entendre com és el món”. L’afirmació, per més que aparentment simple, és extensa –jo diria, estrepitosament extensa– en la mesura que ultrapassa qualsevol sentit de subjectivitat o de la mera percepció personal. En la mesura que redimensiona un territori que, si bé inicialment atribuiríem a una intimitat, pren l’atribut innegable del vol compartible, del vol universal. Aquesta és una constant que transcorre amb insistència pels versos de Viqui López-Amo. En efecte, esforçar-se a entendre com és el món és esforçar-se, indefectiblement, a entendre tots els llenguatges i cromatismes del món… I entenem que una aventura com la present ressegueix alhora un espai íntim indefugible, un espai que correspon a aquella part d’introspecció innegable que habita en qualsevulla forma d’art. També, per extensió, en la poesia» (del postfaci de r. c-p).

de ser en el cos

18,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 15

 

Vol en cercles

EDUARD CASAS

 

pròleg de Carles Duarte

epíleg de Teresa Tarrida

 

92 pàgines

PVP.  18,00 euros

ISBN: 978-84-89885-86-8                                                 

Distribució: Nordest sl

 

 

 

 

 

 

Escriu Vicenç Altaió: «L’Eduard Casas (Sant Gervasi de Cassoles, novembre de 1947) escriptor i poeta de vocació, i que lluny de posar el valor a l’edició en format llibre, practica l’escriptura, d’un temps ençà, que fa comunicable a través de lectures públiques i esdeveniments paraliteraris i socials. La seva inquietud intel·lectual es despertà prop del mestratge del poeta i editor Pere Quart. Després, fixà l’ús de la llengua, mentre estudiava Lletres a la UB i amb un treball de redactor a Enciclopèdia Catalana. De llavors ha continuat escrivint contes i poesia, tot i que es de­dicà al món empresarial. Ha estat, just quan s’ha vist alliberat de compromisos professionals, que es dedica a l’escriptura, com a lector actiu, escriptor i agitador. Molt actiu en el grup Troba 2, format per artis­tes i escriptors, procura de sociabilitzar aquestes pràctiques creatives i humanistes arreu dels països de parla catalana. Els anys darrers, és un militant del binomi «cultura i llibertat», provocant, des del col·lectiu obert Poetes per la República, accions de defensa dels nostres drets col·lectius que es veuen assetjats per la dictadura constitucional. D’ençà de 1980 viu a Camallera (Alt Empordà). Heus ací, doncs, el seu primer llibre de poesia, Vol en cercles.»

 

I escriu Carles Duarte en el pròleg:  "Quan Eduard Casas tria Vol en cercles com a títol per a aquest llibre ens convida a associar-hi la imatge fascinant que dibuixen al cel el moviment àgil dels ocells, el gest intrèpid de l’estel, la giragonsa encalmada de les fulles que cauen..., però arreu d’aquestes pàgines es fa palesa la interpretació de la vida com un itinerari: «Ara, tot és un llarg alè, / tot és seguir». Eduard Casas ho condensa d’una manera concisa, magistral, definitiva quan afirma, reprenent el fil de Konstandinos Ka­vafis: «No fem cap camí, som el camí». 

 

Vol en cercles

18,00 €

17,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 14

 

Apàtrida

JOAN GASULL

 

pròleg de Joan Ferrerós

 

92 pàgines

PVP. 18,00 euros

ISBN: 978-84-949860-9-3                                                 

Distribució: Nordest sl

 

 

 

 

 

 

 

«Les reflexions literàries que ens fa Joan Gasull són fruit del busseig pels sentiments d’identitat –pàtria, família, societat... –del jove saharaui que ha pogut observar de prop mentre transita cap a la plena joventut. Són meditacions perfectament universals malgrat que s’inspiren en el cas concret d’una persona desplaçada del seu entorn –avui dia un fet tan corrent i a vegades tan dramàtic. Meditacions a les quals invita als qui no han hagut de passar pel tràngol de plantejar-se com avançar entre crisis d’identitat i contradiccions mentre intenten trobar-se: qui són, quina pàtria o quina família tenen, fins a quin punt l’entorn amical i social els ha configurat». (del pròleg de Joan Ferrerós)

 

Joan Gasull Batlle (Viladamat, 1949)

Professor de Llengua i literatura catalanes. Activista cultural i polític. Ha estat regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i col·laborador incansable d’entitats socials. Membre de l’Agrupació teatral La Gespa, de Palamós, ha preparat diversos espectacles teatrals, entre els quals, Els llavis closos, sobre textos de Maria Àngels Anglada i 1714, bandera negra. El 2016 va publicar la novel·la El pacifista que pretenia volar una discoteca. Apàtrida és la seva primera incursió en el camp de la poesia.

Apàtrida

18,00 €

17,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 13

 

Camp obert

MONTSE SALVADOR

 

78 pàgines

PVP. 18,00 euros

ISBN: 978-84-949860-4-8                                                 

Distribució: Nordest sl

                                                                                              

 

 

 

 

 

 

Montse Salvador i Pla (Sant Joan de Palamós, 1958)

Psicòloga i Psicoterapeuta. Va fer públics per primera vegada els seus versos l’any 2009, a Girona, dins el marc de l'exposició col·lectiva de poesia i pintura Paraules del color. Camp obert és el seu primer llibre de poesia publicat.

 

Mudo. El temps

em venç sense remor:

assajo nueses.

 

*****

 

I ara de nou,

drings de llavor antiga 

de fa cent arbres.

 

 

Camp obert

18,00 €

17,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 12

 

Llum i verger

AGNÈS VALENTÍ I POU

 

Epíleg de Roger Costa-Pau

 

88 pàgines

PVP. 18 euros

ISBN. 978-84-94860-5-5

Distribució: NORDEST SL

 

 

 

 

Agnès Valentí i Pou (Torroella de Montgrí, 1967)

Ha col·laborat en llibres, revistes i antologies de contes i poemes. El 2014 va guanyar el Premi Càlam de Narrativa; el 2015 va quedar finalista del Premi Víctor Mora de Narrativa Breu; el 2016 va obtenir el Premi Flor Natural Blanca als Jocs Florals de Roses, i el 2017, el Premi de Narrativa al Concurs Artístic i Literari dels Amics de la Unesco de Girona. El 2018 va quedar finalista en els XIII Premis de Narrativa de Sant Narcís de Girona i ha publicat la seva col·laboració a Els pobles perduts del Pirineu, d’Edicions Sidillà, així com també al llibre Anar a Fires. Mirades creuades II, publicat per l'Ajuntament de Girona. Llum i verger és el primer llibre de poesia que publica.

 

 

Llum i verger

18,00 €

17,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 11

 

L'hmi

FRANCESC TEN

 

78 pàgines

PVP. 17 euros

ISBN. 978-84-948452-1-5

Distribució: Nordest sl

 

 

 

 

 

 

 

Francesc Ten (Calella, 1968) és llicenciat en Filologia Catalana. Ha estat cap de Publicacions de la Universitat de Girona, coordinador d'arts escèniques de l'Ajuntament de Girona i director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona. És autor de la narració Xamfrà Kon Tiki (El cep i la nansa, 2017) i de les propostes teatrals 19 d'octubre (2013) i Pentimenti (2011); també ha fet d'actor i rapsode en diferents obres i muntatges. A http://pierrotarlequinat.blogspot.com hi trobareu el seu primer recull de poemes. 

 

“Fa temps que ens saludem, l’hmi i jo, / hem treballat anys junts i portem arracada; / no ens agrada la fred ni l’estuba al Maresme / ni que tot és possible. Tastem ginebra amb gel. // Jo i el meu ell? o el jo soc ell i ell és el jo?”

L'hmi

17,00 €

16,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 10

 

Arbres, mars, desconcerts

IVETTE NADAL

 

Pròleg d’Anna Aguilar-Amat

 

84 pàgines

PVP. 17 euros

ISBN. 978-84-89885-98-1

Distribució: Nordest sl

 

 

 

 

Ivette Nadal (Granollers, 1988)

Escriu Anna Aguilar-Amat sobre Arbres, mars i desconcerts: “El nou color Ivette Nadal és fet d’una veu que ressona en la cavitat d’un pit que es diria vegetal, com si tota ella fos la caixa de ressonància d’un instrument de fusta universal i el vent viatgés al bosc que ho va originar tot. Els seus textos venen també d’aquells arbres blancs dels ancestres que cerquen arribar a mar i calmar els seus desconcerts, a través d’ella”.

 

Arbres, mars, desconcerts

17,00 €

16,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

POESIA AL CÀNTER 8

 

 Intimissimi

 JOAN ISAAC

 

 pròleg de Joan Manresa

 96 pàgines

 

 

 

 

 Intimissimi és el primer llibre de poesia de Joan Isaac, però no és la primera incursió de l'autor en aquest gènere literari, perquè Joan Isaac ha fet poesia sempre. Tota la seva obra lírica, des de les primeres lletres amb què va iniciar-se en la cançó d'autor, l'any 1969, l'ha escrit amb ploma de poeta exquisit, extremadament sensible, amb una  capacitat extraordinària per emocionar i commoure. A Intimissimi, Joan Isaac es val de la poesia (en aquest cas, de la paraula nua, del vers desproveït de l'embolcall de la música) per confessar-se, per mostrar el seu jo més íntim, per revelar les seves inquietuds i els seus anhels, per mostrar la seva ànima, nua, a aquells lectors que tinguin “ulls de sentiment”, com diu el poeta Joan Manresa al pròleg. 

 

Joan Isaac (Esplugues de Llobregat, 1953)

Joan Isaac és una de les veus més sòlides i prestigioses de la cançó d'autor en català. Va començar la seva trajectòria musical el 1969 com a membre del grup Nosaltres. El 1973 va iniciar la seva carrera artística en solitari, que l'ha portat a actuar en els escenaris de referència de la cançó d'autor europeus i sud-americans i durant la qual ha publicat una trentena de discos, entre ells Planeta Silenci (1998), Premi al Millor Disc en Català de Cançó d'Autor i Premi al Disc en Català amb les Millors Lletres. Moltes de les seves cançons són ja peces clàssiques i himnes de tota una generació, com A Margalida (1976), dedicada a Salvador Puig Antich.

Intimissimi

17,00 €

16,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies

 POESIA AL CÀNTER 9

 

 De sediments

 NARCÍS RIBES

 

 epíleg de Jaume Bosquet

 116 pàgines

 

 

 

 

 

Narcís Ribes Besalú (Girona, 1962)

Enginyer de monts, especialitzat en silvicultura tropical i en inversions i mercats financers, i actualment consultor forestal i gerent de l’Associació Catalana de Municipis Forestals Catalans, ha estat empresari en enginyeria forestal, ambiental i jardineria, alcalde de Montagut i Oix (la Garrotxa), director del Parc de la Zona Volcànica de la Garrotxa, secretari nacional de Reagrupament Independentista. També ha estat president del Consorci de l’Alta Garrotxa, degà del col·legi d’enginyers forestals de Catalunya, responsable del programa de petits municipis a la Generalitat de Catalunya i especialista europeu forestal en danys als boscos. És autor, a més, d’un llarg nombre d’articles, estudis i projectes en l’àmbit tècnic de la seva especialitat.

 

De sediments és el seu primer llibre de poesia; el seu primer viatge líric en què el Narcís Ribes poeta deixa pal·lesa la seva fam de recerca en l’interior justament per fer més pròxim tot l’exterior immesurable i alhora apassionant: Disfressada de tu, / la matèria colonitza el buit / i fa del desig i de l’instint, una creixença.

De sediments

17,00 €

16,00 €

 • disponible
 • Temps d'enviament 1 - 5 dies